PSK pokračuje v spolupráci s nórskym krajom More og Romsdal

24.02.2005 Celý región

Spracovať projektový zámer na zriadenie Centra pre rozvoj podnikania v Prešove je jedným z hlavných cieľov návštevy odborníkov z nórskeho kraja More og Romsd...
Spracovať projektový zámer na zriadenie Centra pre rozvoj podnikania v Prešove je jedným z hlavných cieľov návštevy odborníkov z nórskeho kraja More og Romsdal v Prešove. Ako informoval riaditeľ Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v Prešove Alexander Ernst uskutoční sa v dňoch 24. až 26. februára.

Ernst očakáva, že misia dopadne úspešne aj v spracovaní projektových zámerov na globálnu marketingovú stratégiu rozvoja cestovného ruchu v PSK a na záchranu a obnovu hradov v Kežmarku a v Starej Ľubovni. Tieto objekty si Nóri pôjdu pozrieť.
Spoločné projekty sa budú uchádzať o finančné zdroje Nórskeho kráľovstva.
Delegácia z Nórska nie je prvou, ktorá bude hosťom PSK. Vzájomnú bilaterálnu dohodu uzavreli ešte v decembri 2002 a už sa uskutočnilo niekoľko spoločných stretnutí. Dohoda má šesť hlavných zámerov hlavne pri výmene skúseností z oblasti vzdelávania a kultúry. Ernst podčiarkol, že nórsky partner je veľmi seriózny.
Z minulej spolupráce bolo veľmi osožné dvojdňové odborné školenie komunálnych politikov v máji 2003, keď do Prešova prišla delegácia hostí z Nórska na porovnanie fungovania regionálnej samosprávy v oboch krajinách.
(jj)
 

Vyberte región